Ćiro: Očekujem da poginemo na terenu

BiH sutra igra protiv Omana

Ćiro: Očekujem da poginemo na terenu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra prijateljsku utakmicu sa selekcijom Omana, u francuskom Kanu sa početkom u 17 sati.

Reprezentativci BiH prvo su se u petak „zagrijali“ u revijalnom susretu sa selekcijom koju su birali novinari. U tom susretu, očekivano, nije se previše „ginulo“ na terenu. Međutim, selektor BiH Miroslav Ćiro Blažević u susretu sa Omanom od svojih izabranika očekuje potpuno drugačiji pristup.

„Protiv selekcije novinara bilo je dosta opuštanja u igri, što je i logično. Međutim, susret sa Omanom nije revijalnog karaktera i toga moji igrači moraju biti svjesni. Od svakog pojedinca koji istrči na teren očekujem da ako treba i pogine na njemu. Nikakvog opuštanja ne smije biti i svima mora biti jasno da takvo nešto neću tolerisati“, rekao je Blažević.

Iako Oman u svjetskim krugovima fudbala ne važi kao neka fudbalska velesila, Ćiri je jasno da će njegov sutrašnji protivnik imati mnogo motiva.

„Oman će, u to sam siguran, imati pregršt motiva da protiv nas ostari dobar rezultat. Ipak je BiH senzancija kvalifikacija za SP i svaka će reprezentacija gledati da protiv nas odigra dobro. Ipak, kvaliteta je na našoj strani i smatram da uz maksimalno zalaganje pobjeda ne bi smjela doći u pitanje“, dodao je selektor fudbalske reprezenatcije Bosne i Hercegovine.

Ćiro je put Kana poveo Supića, Nurkovića, Mravca, Jahića, Spahića, Pandžu, Vasilića, Salihovića, Jovanovića, Rahimića, Muratovića, Štilića, Misimovića, Pjanića, Ibričića, Topića i Džeku. Susret između BiH i Omana igra se sutra sa početkom u 17 sati, uz Live tekstualni prenos na SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.