Ćiro: Odlazim, ali Slobodu ostavljam u sigurnim rukama

Trener svih trenera donio konačnu odluku

Ćiro: Odlazim, ali Slobodu ostavljam u sigurnim rukama

Miroslav Ćiro Blažević danas će spakovati svoje stvari i krenuti put Zagreba. Hoće li se vraćati u Tuzli?

„Naravno da hoću, jer sam se vazao za ovaj grad i ove divne ljude“, govori Miroslav Blažević.

A, da li ćete ostati u Slobodi?

„Neću! To je moja definitivna odluka“, kaže on.

Zbog čega?

„Jučer sam se užasno osjećao, noćas nisam znao gdje ću sa sobom. Odlazim povrijeđen, jer gdje god da sam radio u životu molili su me da ostanem. Ovdje mi se po prvi put dogodilo da mi predsjednik kaže idite se malo odmoriti, pa ćemo se dogovoriti za dalje. Nemamo šta se dogovarati“.

Postoji li ipak šansa da promijenite svoju odluku?

„Ne! Nikada neću reći riječ protiv predsjednika Husića, jer je on divan čovjek, koji gine za Slobodu. On je ispoštovao sve što smo dogovorili, ali mi morate vjerovati kako je riječ o simboličnom iznosu. Ponavljam on je zadnji čovjek protiv kojeg ću nešto reći. No, on je osjetio da dalje može bez mene, a ja sam dovoljno iskusan da prepoznam takve poteze i odluke“.

Kakva je po vašem mišljenu dalja sudbina Slobode?

„Slobodu ostavljam u sigurnim rukama. Denis Karić i Mirsad Dedić su svjetski treneri i sa njima je bilo milina raditi. Napravio sam plan priprema, ali sam onda dobio informaciju kako se na pripreme ide tog i tog datuma bez da se iko konsultovao sa mnom. Vrlo sam tužan, samo oni moji najbliži znaju kako se osjećam, ali i to je život“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šta ćete dalje?

„Neću se odmarati. Već me čekaju razgovori sa predsjednikom kluba iz Kine. Ima još interesanata. Pet ili šest, pa toliko nisam imao ni kada sam bio treći na svijetu“, kaže Miroslav Ćiro Blažević, koji će ostati upamćen po tome što je tuzlansku Slobodu vratio u Premijer ligu BiH.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.