Ćiro: Odluka FIFA za nas je odlična

Ćiro: Odluka FIFA za nas je odlična

Odlukom na kongresu FIFA, da se promijeni dobna granica igračima za mijenjanje državnog dresa, naišla je na odobravanje selektora BiH Miroslava Blaževića.

Podsjetimo, FIFA je na svom kongresu donijela odluku prema kojoj se ukida dobna granica za fudbalere koji su nastupali za U21 i mlađe selekcije, a koji žele promijeniti fudbalsko državljanstvo.

Ovim bi reprezentacija Bosne i Hercegovine itekako profitirala, s obzirom na veliku koloniju bh. fudbalera širom Evrope, koji su do sada oblačili dres neke druge reprezentacije.

„Imam uvid u sve što se dešava, odnosno na promjenu pravila u FIFA. Nama ovakva odluka u svakom slučaju ide u prilog. Sada treba vidjeti s čim mi to sve raspolažemo, odnosno koji bi igrači mogli u budućnosti nositi dres reprezentacije Bosne i Hercegovine. Osim toga, posebno mi je drago što je predsjednik FIFA Sepp Blatter na kongresu krovne svjetske fudbalske asocijacije pozitivno govorio o bh. reprezentaciji“, rekao je Ćiro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije