Ćiro (opet) odlazi

Ukoliko Zvjezdan Misimović ne promijeni odluku

Ćiro (opet) odlazi

Sapunica oko (ne)ostanka selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine se nastavlja. Čini se kako se samo vrtimo u krug, a selektor Zmajeva Miroslav Blažević ponovo je najavio svoj odlazak.

Pojedini mediji objavili su informaciju prema kojoj Ćiro, odnosno njegov sin, već pregovaraju sa kineskim klubom Šangaj Šenhauanom oko novog selektorovog angažmana. Ćiro, međutim, tvrdi da to nije istina.

"Ma nema govora! Ne pregovaram ni sa jednim klubom. Ja imam ugovor sa Nogometnim savezom Bosne i Hercegovine do juna naredne godine i nisam u poziciji da pregovaram", kaže Ćiro u razgovoru za SportSport.ba.

Zašto niste išli, kako ste najavili, na utakmicu između Wolfsburga i Manchester Uniteda, kako bi razgovarali sa Zvjezdanom Misimovićem i tu pokušali izgladiti novonastalu situaciju?

"Pa, da ne bi vi i vaš, ali i moj, prijatelj Jasmin Ligata (Oslobođenje op.a.) mogli reći da idem na noge nekome".

Ranije ste rekli da ste razgovarali sa Misimovićem, te da ste riješili nesporazum. Jeste li uopšte pričali sa njim?

"Naravno da jesam. Čestitao sam mu rođenje dijeteta i ionako površno smo se dotakli i te teme. Bio je to kurtoazan razgovor".

Kako komentarišete izjavu Zvjezdana Misimovića da do pomirenja nije došlo, iako ste tvrdili da jeste, te da ipak neće igrati za reprezentaciju dok ste vi selektor?

"Izgleda da je on očekivao da ću ja doći u Wolfsburg, a nisam. Ah, šta da kažem. Miske je već ranije spašavao Savez, kao i mene nekiliko puta. Bio je najzaslužniji za neke naše velike rezultate i ja ću sigurno odstupiti ukoliko on ostane dosljedan svojoj odluci da ne igra za reprezentaciju dok sam ja selektor", zaključio je Ćiro u razgovoru za naš portal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.