Ćiro: Ovo nismo zaslužili
Miroslav Blažević

Okupila se reprezentacija BiH

Ćiro: Ovo nismo zaslužili

U sjeni tragedije u Širokom Brijegu i ubistva navijača Sarajeva Vedrana Puljića, danas se u hotelu Hercegovine okupila fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Selektoru Miroslavu Ćiri Blaževiću danas su se odazvali svi fudbaleri, sa izuzetkom Sanela Jahića, Sejada Salihovića i Zlatana Muslimovića, čiji je dolazak planiran za sutra.

Također, na sinoćnjem treningu nije bilo Semira Štilića i Zvjezdana Misimovića, koji su u Sarajevo stigli nešto kasnije.

Atmosfera u bh. taboru sasvim je sumorna, nakon tragedije koja je zadesila Široki i ubistva navijača u tom hercegovačkom gradu.

Donekle cjelokupnu situaciju popravlja doktorski izvještaj o kapitenu bh. reprezentacije Emiru Spahiću, koji će, kako sada stoje stvari, biti spreman za susrete sa Estonijom i Španijom.

"Jako sam sretan zbog Spahića. Ma on je fenomen!", kaže Ćiro.

Ćiro se požalio da se i Sejad Salihović žali na povredu, a veziste Hoffenheima zbog povrede neće biti u sastavu za Estoniju i Španiju.

Selektor je dodao da će na golu protiv Estonije najvjerovatnije stajati Kenan Hasagić, koji se oporavio od povrede.

Selektora ohrabruje i trenutna forma naših reprezentativaca, ali kako sam priznaje, teško mu se radovati u ovako teškim vremenima nakon ubistva Vedrana Puljića.

"Džeko i Ibišević naši su najbolji ambasadori, ali vidite šta nam se dešava. Crnilo, moj sine... Sve ovo na nas baca tamnu sjenku. Nismo mi ovo zaslužili".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.