Ćiro: Pjanića sam izveo zbog povrede

Odjeci nakon Irana

Ćiro: Pjanića sam izveo zbog povrede

Selektor Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević nakon sinoćnje utakmice nije djelovao pretjerano razočarano i pored činjenice da su njegovi izabranici prokockali dva gola prednosti.

“Naravno da nisam zadovoljan, ali ipak se radilo o prijateljskoj utakmici, koje služe upravo da bi se učilo na greškama. Naš je najveći problem protiv Irana bila kratka klupa”, rekao je Ćiro nakon susreta sa Iranom sinoć na Koševu.

Selektor je donekle u pravu. Protiv Irana nije mogao računati na Berberovića, Misimovića, Rahimića, Vladavića, Muratovića… i to se itekako dalo osjetiti na terenu. Ali zašto se onda iz igre izvadio do tada, uz Edina Džeku, ponajbolji naš fudbaler Miralem Pjanić?

“Veoma sam zadovoljan što je Pjanić odigrao svoju ulogu na jednom veoma visokom nivou. Bio je prodoran i brz, a njegove lopte nalazile su cilj. Međutim, na poluvremenu mi se žalio na povredu, pa nisam mogao rizikovati s njim”, kaže Ćiro.

Zašto Semir Štilić nije dobio ni minute?

“Štiliceve igračke kvalitete su neupitne. On je veliki talent, u to nema sumnje. Međutim, Semir mora na treningu raditi mnogo, mnogo više. Želim od njega agresivnost u igri, želim da izgara od želje i motiva. Kada dođe do tog stadija, dobiće priliku”.

Sinoćnja utakmica sa Iranom pokazala je mnoge slabosti. Adis Nurković bio je daleko ispod očekivanja na golu. Ivan Radeljić i Dario Damjanović, ako je suditi po susretu sa Iranom, više ne bi trebali oblačiti nacionalni dres, a Boris Pandža bi sinoćnju utakmicu što prije trebao zaboraviti.

Generalni utisak je da Bosna i Hercegovine ima kratku, prekratku klupu, a pojedini igrači koji su se sinoć nalazili na njoj jednostavno nisu kalibar za reprezentaciju. Ako recimo Štilić, koji igra sjajno u Lechu, nije dovoljan na treningu, kako su nam onda dovoljni igrači koji većinom griju klupu u niželigaškim klubovima ili su čak bez kluba?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.