Ćiro podijelio naknadne pozive

Ćiro podijelio naknadne pozive

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine u prijateljskom susretu sa Uzbekistanom 1. juna u Taškentu ipak neće na teren istrčati u sastavu u kojem je to zamislio selektor Miroslav Blažević.

Kako je to SportSport.ba već pisao, sa spiska su prvo otpali Semir Štilić i Boris Pandža, zbog obaveza u klubovima, a lista se ovih dana poprilično produžila. Ćiro u prijateljskom susretu sa Uzbekistanom tako neće moći računati ni na Miralema Pjanića, Ermina Zeca, Admira Rašćića, Adnana Mravca, Daria Damjanovića, Admira Vladavića, Mladena Žižovića, Marka Topića, Damira Mirvića i Sulejmana Smajića.

Ćiro je, uslijed velikog broja otkaza, kako je to i najavio, pozvao nekoliko igrača iz Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine. Tako će dres A nacionalnog tima Bosne i Hercegovine u susretu sa Uzbekistanom obući Staniša Nikolić (Zrinjski), Ilija Prodanović (Sloboda), Ivan Topić (Široki), Elmir Kuduzović (Sloboda), Stojan Vranješ (Borac), Samir Bekrić (Željezničar), Amer Jugo (Velež) i Emir Hadžić (Čelik).

U razgovoru za Oslobođenje, pomoćnik selektora BiH Borče Sredojević kazao je kako su igrači koji su otpali za meč sa Uzbekistanom u kombinacijama za susrete sa Omanom i selekcijom novinara jer su svi opravdano izostali većinom zbog obaveza u klubovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.