Ćiro: Pokvarićemo im raspoloženje
Ćiro motivisao svoje izabranike

Bh. tim danas igra protiv Uzbekistana

Ćiro: Pokvarićemo im raspoloženje

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine, odnosno kombinovani tim većinom sastavljen od igrača iz Premijer lige BiH danas od 16.05 sati u Tashkentu će odigrati prijateljsku utakkmicu protiv Uzbekistana.

Ni dug i naporan put nije uticao na to da selektor Miroslav Ćiro Blažević spusti kriterije. Meč sa Uzbekistanom selektor tretira kao da je kvalifikaciona utakmica. Uostalom, za većinu igrača koji su mu na raspolaganju, a koje je Blažević odabrao za ovu akciju, ona to i jeste - ko dobro odigra, kvalificirat će se među kandidate za A tim.

„Ne priznajem to da je put bio naporan. Treninge sam prilagodio tako da ih umor ne savlada, a održao sam im i prigodno slovo. Dug put može biti samo izvinjenje. Ova utakmica je za sve njih biti ili ne biti“, izjavio je Ćiro za Dnevni avaz.

Ćiro je svojim izabranicima dao je i dodatni motiv rekavši kako će neki od njih, nakon meča sa Uzbekistanom, ostati u sastavu reprezentacije i kandidirati se susrete sa selekcijom novinara 5. juna te Omanu četiri dana poslije.

„Sve je do njih. Nekoliko ću ih ostaviti u kadru. Jasno sam im naglasio šta očekujem. Dao sam im primjer hrvatske reprezentacije iz 1998. godine. Spomenuo sam Krpana i Mamića, koji su imali minimalnu minutažu, a napravili su transfere od više od 5 miliona tadašnjih njemačkih maraka. Oni su bili svjesni pripadnosti grupi, znali su da nisu u prvom planu. Nikada se nisu bunili, a uvijek su radili maksimalno. Igračima sam rekao da, ako već nemaju taj patriotski naboj, onda moraju biti egoisti i misliti na sebe i na svoje karijere“, rekao je Ćiro u svom stilu.

Selektor je svjestan da bi Uzbekistan mogao biti nagazna mina, jer će danas s druge strane stajati izuzetno motiviran protivnik, koji silno želi pobjedu uoči nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

„Oni će letjeti kako bi ostvarili dobar rezultat uoči meča sa Japanom. Na nama je da im pokvarimo raspoloženje“, naglasio je Blažević, koji je ustvrdio da neće mijenjati sastav, odnosno da će ostati pri tome da će čem početi: Supić, Spahić, Vasilić, Prodanović, Jahić, Kuduzović, Jovanović, Čolić, Đurić, Hadžić i Škoro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije