Ćiro: Sa Ibiševićem moramo biti strpljivi

Selektor BiH pred sutrašnji meč sa Iranom

Ćiro: Sa Ibiševićem moramo biti strpljivi

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će imati generalnu probu pred nastavak kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi. Na Koševo stiže selekcija Irana.

Selektor A nacionalnog tima Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević tako će bh. Zmajeve sutra povesti na teren protiv ekipe na čijem se kormilu i sam nekada nalazio, od aprila do novembra 2001. godine.

„Sutra nas očekuje pravi fudbalski spektakl jer nam u goste dolazi jedna snažna ekipa. Iran je pravi azijski fudbalski div i treba provesti neko vrijeme tamo da bi se stekao potpun utisak o tome o kako se talentovanoj fudbalskoj naciji radi“, kaže selektor nacionalnog tima Bosne i Hercegovine za SportSport.ba.

Za generalnu probu pred nastavak kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo Ćiro je ostao uskraćen za veliki broj svojih prvotimaca. Protiv Irana na stadionu Koševu sutra neće igrati Kenan Hasagić, Džemal Berberović, Zvjezdan Misimović, Elvir Rahimić, Samir Muratović i Zlatan Muslimović. Međutim, njihov izostanak otvara vrata drugim, mladim reprezentativcima. Šta mislite kako će oni reagovati?

„Znatiželjan sam kao i ti sine moj. Jedva čekam da ih vidim na travnjaku. Moja je želja da vidim mogu li konkurisati za mjesto u timu, a to će se vidjeti sutra. Ja smatram da mogu, samo mi to oni još moraju pokazati na terenu“.

Nakon dosta vremena, u nacionalnom dresu Bosne i Hercegovine ponovo ćemo gledati Vedada Ibiševića. Koliko može on napraviti?

„Sretan sam što je Vedad zaigrao za svoju ekipu u prvenstvu Njemačke. To je jako velika stvar za njega. Jutros sam obavio jedan razgovor s njim, a pregledao ga je i naš ortoped, koji je potvrdio da se nalazi u vrhunskoj fizičkoj formi. Ipak, dugotrajna pauza mora ostaviti nekog traga, pa ćemo sa Ibiševićem morati biti strpljivi“, smatra Blažević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.