Ćiro samo djelimično zadovoljan
Miroslav Ćiro Blažević

Bh. tim pobjedom okončao mini ciklus

Ćiro samo djelimično zadovoljan

Iako je prije utakmice imao osjećaj da će njegovi Zmajevi deklasirati Oman i predstaviti se u jednom od najboljih izdanja, desilo se suprotno. Istina, fudbalska A reprezentacija BiH slavila je pobjedu rezultatom 2:1, ali uz jednu od lošijih partija od kad je Ćiro na selektorskoj funkciji.

„Nezadovoljan sam. Na poluvremenu sam urlao po svlačionici, jer je škripalo u sredini terena. Džeko je bio odsječen i nije dobijao upotrebljive lopte. Nedostaje nam Zlatan Bajarmović na sredini terena, a osjetio se izostanak i Safeta Nadarevića, kaže Blažević.

I kapiten Emir Spahić priznao je da naš nacionalni tim nije odigrao na visini nivoa.

„Posebno loše smo stajali u prvom poluvremenu, kada nismo znali gdje se nalazimo. Selektor nam je u svlačionici na poluvremenu j... mater, pa smo u drugom dijelu zaigrali ozbiljnije i pobijedili. Trijumf je u ovom trenutku možda i najvažnije“, rekao je Spahić, koji ostaje u Cannesu, ali nije želio otkriti u kojem klubu će nastaviti karijeru.

Samir Muratović je ponovo bio jedan od onih reprezentativaca koji je najviše pretrčao.

„Ne možemo igrati prijateljske utakmice. Nadigrani smo od Rijeke, Selekcije novinara, a evo podbacili smo i protiv Omana. Previše opušteno ulazimo u utakmicu u teško se motivišemo“, kaže Muratović, naglasivši kako će protiv Armenije biti sasvim druga slika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.