Ćiro saopštio prvih 11 za Estoniju

Još dva dana do Talina

Ćiro saopštio prvih 11 za Estoniju

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević na današnjoj konferenciji za medije saopštio je sastav koji će istrčati na teren u subotu u Talinu protiv Estonije.

Ćiro nije priredio veća iznenađenja što se tiče prvih 11. Tako će na golu nakon dosta vremena stajati Kenan Hasagić. Trojka ispred njega također je standardna i sačinjavaće je Emir Spahić, Safet Nadarević i Sanel Jahić. Po bokovima će zaigrati Sejad Salihović i Senijad Ibričić. U veznom redu svoje će mjesto zauzeti Zvjezdan Misimović, Elvir Rahimić i Samir Muratović, dok će napad Zmajeva predvoditi Vedad Ibišević i Edin Džeko.

"U subotu u Talinu nas očekuje veoma važna utakmica. Estonija je veoma dobra reprezentacija i nikako nas ne smije zavarati onih 7:0 iz Zenice. Protiv Estonaca se niko nije naigrao, pa ni veliki Brazil koji ih je jedva dobio sa 1:0. Turci i Španci su se također dobro namučili sa njima, pa ćemo i mi", smatra Blažević.

Međutim, Ćiro je svjestan da i on na raspolaganju ima jednu veoma snažnu selekciju.

"Mi imamo jednu od najmoćnijih ekipa na svijetu! Međutim, to moramo i potvrditi na terenu. Opuštanju i potcijenjivanju mjesta nema. Samo uz izgaranje na terenu možemo do pobjede, nikako drugačije. Svoje momke moram dobro pripremiti na psihološkom planu, tako u Talinu na teren istrči 11 ratnika spremnih da poginu za državni dres", dodao je selektor Bosne i Hercegovine.

Inače, kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić dobio je plaketu "Bosansko srce" ispred sportskih novinara BiH, a nagradu je uručio kolega Mirza Kolar sa kantonalne TVSA. Plaketu je u Spahino ime primio Ćiro, jer je naš kapiten u tom trenutku bio na doktorskim pregledima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.