Ćiro: Spektakl zagarantovan

BiH na Koševu dočekuje Iran

Ćiro: Spektakl zagarantovan

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra prijateljsku utakmicu sa selekcijom Irana na stadionu “Asim Ferhatović Hase” na Koševu.

Uslijed brojnih otkaza, selektor BiH Miroslav Ćiro Blažević će večeras morati kombinovati sastav. Ujedno, večerašnja utakmica biće i posljednja provjera pred nadolazeće susrete kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi.

“Neće biti nimalo lako. Iran ima veoma dobre igrače, tehnički su veoma potkovani i trebaće dosta muke da ih pohvatamo na terenu. Siguran sam da ćemo gledaocima u svakom slučaju večeras ponuditi spektakl. Što se tiče sastava, sigurno je da će nam nedotajati neki reprezentativci, ali ekipa koja istrči večeras na Koševo sposobna je svakoga pobijediti”, kaže Ćiro.

Selektor se osvrnuo i na predstojeće susrete kvalifikacija.

“Armenija nam je jako važna iz razloga što bi sa tri boda u susretu sa njima Turke dočekali sa prednošću od četiri boda. Turska jeste jaka reprezentacija, ko u to sumnja nema veze o fudbalu, ali i mi smo jaki. Trebaju nas se plašiti”.

Ćiro će večerašnji susret na Koševu najvjerovatnije početi u slijedećem sastavu: Nemanja Supić, Safet Nadarević, Emir Spahić, Dario Damjanović, Sejad Salihović, Zlatan Bajramović, Sanel Jahić, Miralem Pjanić, Senijad Ibričić, Vedad Ibišević, Edin Džeko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.