Ćiro: Stručnjak, glumac i manipulator
Miroslav Ćiro Blažević

Mazanje očiju

Ćiro: Stručnjak, glumac i manipulator

U utorak navečer Volkswagen Arena bila je poprište susreta između Wolfsburga i Manchester Uniteda, a trebala je biti poprište susreta Zvjezdana Misimovića i Miroslava Blaževića, ali nije.

Ćiro je nakon baraža sa Portugalom osuo drvlje i kamenje po našem reprezentativcu, okrivivši ga za prodaju utakmice. Miske je neko vrijeme trpio uvrede, a onda u razgovoru za SportSport.ba potvrdio da se više neće odazivati pozivima za reprezentaciju dok je Blažević selektor.

"Neću više igrati u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine, dok je Blažević selektor. Ne mogu to napraviti, jer više nemam povjerenja u njega", rekao je Misimović u razgovoru za naš portal 24. novembra.

Međutim, manipulator, kakav je bez ikakve sumnje naš selektor, prvo je sutradan najavio kako napušta reprezentaciju, da bi dva dana nakon Misketove odluke, 26. novembra, u razgovru za SportSport.ba kazao slijedeće:

"Tačno je, pričali smo danas kao ćaća i sin. Ma, sve su to pizdarije, sve to što se dešavalo. Iskreno, ja sam najviše kriv što se sve ovo tako napuhalo".

Znači li to da ostajete na kormilu reprezentacije Bosne i Hercegovine i da se Misimović vraća u reprezentaciju?

"Znači. Nemamo više nikakvih nesuglasica. Ne odlazim", dodao je Ćiro.

Međutim, kasnije će se ispostaviti da Ćiro nije govorio istinu. Niti je došao na susret između Wolfsburga i Manchester Uniteda, kako je obećao, niti je razgovarao sa Misimovićem i izgladio nesporazum!

Ovim se samo potvrdilo ono što (većina) javnosti odavno zna. Miroslav Ćiro Blažević je manipulator, koji svjesno daje oprečne izjave, u cilju maskiranja stvarnog stanja stvari.

Ćiri je važnije glumiti u filmu, nego pokušati izgladiti situaciju sa ponajboljim igračem reprezentacije. Ruku na srce, u nepunih mjesec dana koliko je prošlo od baraža, Blažević je dao toliko oprečnih izjava o Misketu i svom (ne)odlasku da je gotovo pa nemoguće pomisliti da se sve desilo onako slučajno.

Čemu dizanje medijske prašine oko "srpskog lobija", "prodaje utakmice" i (ne)odlaska sa selektorske klupe. Da li ovo ima veze sa izricanjem presude generalnom sekretaru Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Munibu Ušanoviću i odvraćanja pažnje sa stvarnih problema? Ako je suditi po bezrezervnoj podršci koju osuđenik Ušanović uživa kod Blaževića, rekli bismo da ima.

Blažević bi u ovim trenucima trebao pokušati popraviti situaciju, ali taj je ishod vrlo malo vjerovatan. Bosni i Hercegovini je potreban stručnjak i selektor koji se brine za svoje igrače, a ne glumac ili marketing menadžer. Ćiro je fudbalski stručnjak, samo bi fudbalski laici mogli tvrditi drugačije, ali ujedno i glumac i manipulator, a Zmajevima je potrebno samo ovo prvo.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.