Ćiro veoma zabrinut

Sjajna atmosfera u reprezentaciji BiH

Ćiro veoma zabrinut

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević četiri dana uoči gostovanja njegovih izabranika u Armeniji, polako slaže mozaik ekipe i kaže da je veoma - zabrinut!?

"Veoma sam zabrinut, ne znam šta drugo da kažem. Sve mi izgleda tako dobro i savršeno da sam zabrinut", u svom stilu nam kaže danas veoma raspoloženi selektor bh. nacionalnog tima.

"Svi moji sinovi, moji fudbaleri, jako su horni i jedva čekaju da što prije krenemo sa 'Operacijom Armenija'. Željni su igre u reprezentativnom dresu i žele obradovati pobjedom svu raju i naše navijače".

Na jučerašnjem treningu Ćiro je prvi put pod svojom trenerskom palicom imao Asmira Begovića. Kako vam se čini golman Portsmoutha?

"Nema nikakve sumnje da se radi o provjerenom kvalitetu. Asmir je veliko pojačanje za našu reprezentaciju. Međutim, moj je posao da dobro odvagam sve prije nego se odlučim ko će mi započeti utakmicu".

Znači li to da će Begović početi sa klupe?

"Još je rano o tome govoriti. Imamo još barem jedan trening i jednu kontrolnu utakmicu, nakon čega bi neke stvari trebale biti jasnije".

Jeste li se odlučili ko će zamijeniti suspendovanog Zvjezdana Misimovića na sredini terena?

"I tu je situacija ista kao i na golu. Te odluke jako često znaju biti presudne za krajnji ishod utakmice i ne želim žuriti u donošenju".

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će imati generalnu provjeru pred susret sa Armenijom, kada će u Hrasnici odmjeriti snage sa ekipom Famosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.