Ćiro zove Štilića, Jahića i Mitrovića
Blažević pravi promijene u nacionalnom timu

Za utakmice protiv Belgije

Ćiro zove Štilića, Jahića i Mitrovića

„Iako ih nisam pozivao nakon susreta sa Španijom i Estonijom za utakmice sa Belgijom pozvat ću Semira Štilića i Sanela Jahića. Štilić je igrama u poljskom Lechu pokazao znatan razvoj i kvalitet, te ne smije više ostajati po strani“, istakao je Miroslav Ćiro Blažević, selektor BiH u današnjem „Avazu“, te dodao:   
“Što se tiče Jahića, u posljednje vrijeme je nastupima u Arisu privukao pažnju i nadam se da će to isto što prikazuje u Grčkoj, prikazati i u reprezentaciji.“

Ćiro je najavio i poziv Almiru Tolji, koji trenutno brani u Iranu, ali prema prvim informacijama, nekadašnji golman Čelika, Sarajeva i reprezentacije više ne želi nastupati za državni tim.

“Čuo sam, a poslije sam i u jednim novinama pročitao Toljinu izjavu da je za njega reprezentacija završena priča. Pošto mi treba iskusan i provjeren golman, jer je neizvjesno da li će se Kenan Hasagić oporaviti od povrede ramena, mislim da sam rješenje pronašao u Romeu Mitroviću. On je proglašen najboljim golmanom u jesenjoj polusezoni u Mađarskoj. Mitrović je prošao sve reprezentativne selekcije i o njemu sam dobio najbolje preporuke“, istakao je Ćiro u našim najtiražnijim dnevnim novinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.