Cisse: Nova avantura će biti veliki izazov

Cisse: Nova avantura će biti veliki izazov

Edmir Škorić

Djibril Cisse vjeruje da će igrama u Laziju izboriti svoje mjesto u francuskoj nogometnoj reprezetnaciji.

Cisse, 29-godišnji napadač, ovog ljeta iz grčkog Panathinaikosa prešao je u redove rimskog Lazija. Bivši igrač Liverpoola vjeruje da će biti teško igrati na poluotoku.

"Serija A je sigurno jedna od najboljih evropskih liga. Želim da je otkrijem i stoga sam sebe stavio na ispit. Imamo sjajnu momčad i nova avantura će biti veliki izazov", kazao je Cisse, a onda se osvrnuo i na svoju nacionalnu vrstu.

"Francuska? Vidjet ćemo kako sezona bude tekla. Trener Lauernt Blanc poznaje Seriju A i on želi napadače koji zabijaju u velikim ligama. Moram pronaći rješenje za čvrste i zatvorene odbrane u Italiji, ali jedva čekam da vidim kako ću s njima izlaziti na kraj".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.