Cissokho do kraja sedmice u Liverpoolu

Cissokho do kraja sedmice u Liverpoolu

Edmir Škorić

Lyonov defanzivac Aly Cisasokho, navodno, na rubu je potpisivanja za Liverpool koji bi francuskom klubu isplatio 10 miliona eura na ime obeštećenja.

Redsi nastavljaju sa sklapanjem kvalitetne momčadi za narednu sezonu. Nakon što su doveli Charlija Adama, Jamesa Hendersona i brailskog golmana Donija, čini se da bi novo pojačanje mogao biti Lyonov nogometaš Aly Cissokho.

Kako su izgubili bitku s Manchester Cityjem za potpis Gaela Clichyja, Redsi su se okrenuli Cissoku, lijevom beku Lyona koji je impresionirao igrama u prošloj sezoni, u kojoj je Lyon u potpunosti zakazao.

Dogovor dviju ekipa trebao bi biti sklopljen do kraja vikenda. Cissokho je na Gerland stigao 2009. godine iz Porta za 15 miliona eura. Za francuski tim je odigrao 60 ligaških nastupa, a upisao je i jedan nastup za francusku izabranu vrstu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti