Cissokho igra za Senegal?
Zbog Domenechove gluposti Francuska bi mogla ostati bez sjajnog igrača

Domenech ga izostavio sa SP

Cissokho igra za Senegal?

Jedan od najboljih lijevih bočnih igrača na svijetu Aly Cissokho mogao bi zbog Raymonda Domenecha promijeniti reprezentativni dres.

Domenech je beka Lyona pod zastavu Francuske pozivao tri puta, ali ga je izostavio sa spiska reprezentacije za SP, što je navelo Cissokha da razmisli o igranju za Senegal.

Cissokho je rođen u Francuskoj, ali su mu roditelji iz Senegala gdje provodi svaki godišnji omdor. Već narednih dana Cissokho će se sastati sa čelnicima NS Senegala kako bi dogovorili proces dobivanja sportskog državljanstva.

„Za sada ja sam Francuz, ali Senegal je zemlja mojih roditelja i nije nemoguće da promijenim državljanstvo. Čuo sam se sa čelnicima Senegala i dogovorio sam sastanak nakon kojeg ću donijeti konačnu odluku“, rekao je francuskim medijima Aly Cissokho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.