Cissokho pet godina u Lyonu
Cissokho je treće pojačanje Lyona

Cissokho konačno potpisao

Cissokho pet godina u Lyonu

Aly Cissokho lijevi bočni Porta novi je igrač Lyona. Nakon što je prije mjesec dana bio pred potpisom ugovora, ali ga zbog problema sa zubima nije potpisao, sada je prošao ljekarski pregled i narednih pet godina nosiće dres Lyona.

Petogodišnji ugovor vrijedan je 15 miliona eura, a Porto će zaraditi i 20% od prodaje Cissokha u narednom transferu. 21-godišnji lijevi bočni je tako postao treće pojačanje lavova za narednu sezonu nakon što su već ranije doveli Lisandra Lopeza iz Porta i Michela Bastosa iz Lillea.

Cissokho će prvi trening s novim suigračima imati već sutra, a njegovim dovođenjem ponovo se aktuelizirala priča oko odlaska Fabia Grossa za kojeg su najviše zainteresirani Juventus i Fiorentina.

U Milanu sada mogu samo žaliti što su previše bili sitničavi na ljekarskom pregledu, pa su ostali bez jednog od najperspektivnijih bekova svijeta u ovom trenutku, dok u Lyonu zadovoljno trljaju ruke odrađenim poslom.  


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.