Čistka u Liverpoolu na kraju sezone

Sa Anfielda odlazi sedam igrača

Čistka u Liverpoolu na kraju sezone

Liverpool će na ljeto izvršiti čistku, kojom će pokušati prikupiti sredstva za ljetni prelazni rok. Redsi se nadaju da će zaraditi između 30 i 35 miliona funti.

Prvi na transfer listi našao se Joe Cole, koji nije ništa pokazao od dolaska iz Chelsea prošlog ljeta. Povrede, loš aforma, crveni kartoni su uzrokovali da engleski veznjak izgubi mjesto u prvom timu.

U redu na izlaznim vratima Anfielda iz Colea će se naći Davod Ngog. Dolaskom Andyja Carrolla i Luisa Suareza, šanse da francuski napadač izbori mjesto u prvom timu postale su minimalne.

Milan Jovanović i Christian Poluslen su bili katastrofalan potez Liverpoola. Apsulutno ništa nisu polazali od dolaska u Liverpool i o njihovom odlasku se odavno priča.

Igrači sa posudbe se najvjerovatnije neće vraćati na Anfield. Alberto Aquilani bi trebao ostati u Juventusu kao i Emiliano Inusa u Galatasarayu. Paul Konchesky koji je na posudbi u Nottingham Forestu, također već je odigrao posljednju utakmicu u dresu Redsa.

Zarađeni novac od prodaje ovih igrača Liverpool će iskorisiti na dovođenje novih imena. Trenutno na meti Redsa nalaze se Ashley Young, Gary Cahill, Jose Enrique...

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti