City bez Džeke prošao u 4. kolo

FA Cup

City bez Džeke prošao u 4. kolo

Edmir Škorić
Teme:

U ponovljenim susretima 3. kola engleskog FA Cupa uvjerljive pobjede pred svojim navijačima ostvarili su Manchester City i Wolverhampton.

Nakon što su odigrali 2:2 kod Leicestera u prvoj utakmici, nogometaši Cityja na Eastlandsu su večeras pobjedom od 4:2 uspjeli eliminirati drugoligaša.

Građane je u napadu predstavljao usamljeni Argentinac Carlos Tevez, dok naš reprezentativac Edin Džeko nije na vrijeme prijavljen za oglede sa Leicesterom. Upravo je Tevez topovskim udarcem iskosa s desne strane protivničkog šesnaesterca doveo Građane u prednost.

Gosti su se ubrzo vratilo, svega četiri minute kasnije. Paul Gallaher je bio siguran realizator najstrožije kazne. City do odlaska na odmor uspijeva postići dva pogotka. Najprije veteran Patrick Viera u 37. minuti pogađa za 2:1, pogodivši odbijanac poslije udarca Davida Silve, da bi minutu kasnije Adam Johnson bio strijelac.

David Silva je s centra sjajno uposlio Johnsona koji je najprije izbjegao ofsajd zamku, a potom i matirao protivničkog golmana. Dyer je, sedam minuta prije kraja, postigao drugi gol za goste, te je donio tračak nade gostima, no sve dileme oko pobjednika riješio je srbijanski reprezentativac Aleksandar Kolarov u finišu utakmice.

Wolverhampton je lako izašao na kraj sa niželigaškom momčadi Doncastera. Vukovi su slavili sa ubjedljivih 5:0, a golove za sastav Micka McCarthyja postizali su redom Fletcher, Mujangi Bia, Doyle, Jarvis i Jones. Upravo je Edin Džeko protiv Wolverhamptona u subotu imao svoj debi u dresu Cityja.

Begovićev Stoke City odigrao je bez golova na gostovanju kod Cardiffa. U toku su produžeci.

FA Cup, 3. kolo, ponovljeni susreti:

Cardiff - Stoke 0:0 (produžeci)
Manchester City - Leicester 4:2 (Tevez 15, Vieira 37, Johnson 38, Kolarov 90/ Gallagher 19 - penal, Dyer 83)
Wolverhampton - Doncaster 5:0 (Fletcher 5, Mujangi Bia 61, Doyle 66, Jarvis 74, Jones 90)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.