City gubi više od 50 miliona zbog loše transfer politike

City gubi više od 50 miliona zbog loše transfer politike

Katastrofalno loša transfer politika Manchester Citya mogla bi koštati ovaj klub oko 50 miliona eura u ovom prelaznom roku.

Naime, toliko novca će Manchester City izgubiti kako bi se riješio svojih igrača Emmanuela Adebayora, Roque Santa Cruza i Wayne Bridgea.

Aktuelni prvak Engleske spreman je prodati Adebayora Tottenhamu za deset miliona eura, a u Cityu se nadaju i prodaji Bridgea i Santa Cruza.

Adebayor je u dresu Tottenhama, gdje je ovu sezonu proveo na posudbi, postigao 18 golova u 37 utakmica, pa ga na White Hart laneu žele zadržati.

City je platio 25 miliona Arsenalu za Adebayora, kojem namjeravaju platiti dodatnih pet miliona kako bi pristao na manju platu u Tottenhamu. City plaća Adebayora 180.000 eura sedmično, a ima ugovor na još dvije godine.

Slična je situacija i sa Bridgeom i Santa Cruzom, koji imaju ogromne plate i City ih plaća, iako su daleko od prve ekipe.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.