City lagano do pobjede nad Sunderlandom

Premiership

City lagano do pobjede nad Sunderlandom

Manchester City došao je do četvrte ovosezonske pobjede u Premier ligi, nakon što je sa 3:0 savladao Sunderland u okviru 7. kola.

Aktuelni prvak Engleske poveo je već u petoj minuti. Slobodan udarac za City dosuđen je na neštvo više od dvadeset metara od gola Sunderlanda, sa lijeve strane iskosa.

Loptu je namjestio srbijanski internacionalac Aleksandar Kolarov i odlično pogodio preko živog zida za vodstvo Građana na Etihadu.

Iako je počelo furiozno, do kraja prvog poluvremena više nije bilo golova, ali ni izrazitijih prilika, jer se igralo dosta čvrsto i oprezno na obje strane.

U nastavku, menadžer Citya Roberto Mancini u igru je uveo Sergia Aguera, umjesto Marija Balotellija, a ovaj mu se odužio golom u 60. minuti, na asistenciju Kolarova.

Nakon drugog gola Citya, igra Sunderlanda se potpuno raspala, pa su domaći do kraja susreta imali još nekoliko kolosalnih prilika, ali se rezultat nije mijenjao, sve do posljednje minte susreta, kada je James Milner sjajnim golom iz slobodnog udarca postavio konačnih 3:0.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko u ovom susretu nije dobio ni minute u igri.



Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.