City mjesec dana bez Bridgea

City mjesec dana bez Bridgea

Edmir Škorić

Odbrambeni igrač Manchester Cityja, Wayne Bridge, narednih će mjesec dana pauzirati, nakon što je jučer poslijepodne operisan.

Bridgeu se u nedjelju na gostovanju protiv Sunderlanda vratila povreda koja ga muči već duže vremena, pa će nedostajati Cityju u ključnoj fazi sezone. Naime, City se bori da izbori četvrto mjesto, koje posljednje vodi u Ligu prvaka.

Zbog te nezgodne povrede koljena Bridge je propustio 13 utakmica, pa se nedavno vratio u sastav Roberto Mancinija. Njegov povratak obilježio je skandal sa bivšim suigračem iz Chelsea, John Terryjem. Osim toga, Bridge je selektoru Fabio Capellu poručio da ne želi na Svjetsko prvenstvo.

City je na službenoj web stranici objavio kako će Bridge propustiti utakmice protiv Fulhama, Evertona, Wigana, Burnleya i Birminghama, a mogao bi se vratiti 17. aprila u susretu protiv gradskog rivala Manchester Uniteda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.