City nadomak dovođenja Boatenga

City nadomak dovođenja Boatenga

Edmir Škorić

Manchester City je ušao u pregovore sa HSV-ovim veznjakom Jerome Boatengom, tvrdi Sky Sport News.

Jerome Boateng (21) krilni je igrač HSV-a i reprezentacije Njemačke, a iza njega je dobra sezona u Bundesligi, što su primijetili i čelnici engleskog Manchester Cityja.

Mlađi brat Portsmoutovog veznjaka Kevin-Prince Boatenga nastupio je u obje polufinalne utakmice Evropske lige protiv Fulhama, kada su ga i pratili skauti popularnih Građana.

U Cityju spreaju 11 miliona funti za Boatenga, a to je potvrdio i sam trener, Roberto Mancini.

"Dosad smo uradili dobar posao i prilično smo blizu njegovog potpisivanja. Boateng je dobar igrač, mlad i snažan. Može igrati tri pozicije, centralnog i desno u odbrani te u veznom redu. Mislim da je on idealan igrač za nas", kazao je Mancini.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.