City nastavlja tamo gdje je stao
Brazilac Doni uskoro na Otoku?

City nastavlja tamo gdje je stao

Edmir Škorić

Manhcester City je, čini se, nastavio tamo gdje je stao, budući da spremaju primamljivu ponudu za Rominog golmana, Brazilca Donija, iako su u zimskom prijelaznom roku doveli Shay Givena iz Newcastlea.

Dobre odbrane na golu Rimljana, bile su dovoljne da Brazilca zapazi engleski Manchester City, koji ove sezone kupuje sve što im se nađe pod rukom. "Nebesko-plavi" su navodno spremni ponuditi 14 miliona eura za Rominog čuvara mreže.

Doni je u Romu stigao iz brazilskog Juventudea u 2005. godini za minimalnu naknadu, unatoč nekoliko padova u karijeri, on se pokazao kao poprilično pouzdan na golu "vučice".

Simpatizeri i navijači Rome su ga optuživali da je bio previše povučen tijekom izvođenja penala u onoj dramatičnoj utakmici Lige Prvaka, kada je Arsenal s(p)retno prošao u četvrtfinale Lige Prvaka. Poslije tih optužbi, 29-godišnjak je izrazio veliko nezadovoljstvo.

Budući da ne stoje baš najbolje financijski, Roma će krajem sezone biti primorna prodati neke igrače, a ova "mega" ponuda Cityja, neće biti lako odbijena, sigurno.
Lokalni mediji sugeriraju da bi "Giallorossi" Donija mogli zamijeniti Federicom Marchettijem, čuvam mreže Cagliarija, kojeg ujedno prati i AC Milan. Engleski klub već je u zimskom prijelaznom roku svoje redove pojačao Shay Givenom, pa je ovo pomalo čudna odluka kluba sa "Eastlandsa".

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti