City odbranu titule započinje protiv Svetaca

Derbi Manchestera u septembru

City odbranu titule započinje protiv Svetaca

Midhat Šljivak

Prvak engleske Premier lige Manchester City odbranu titule započeće na Ettihadu protiv novog prvoligaša Southamptona, određeno je današnjim žrijebo u Fudbalskom savezu Engleske, aveć u drugom kolu Građane čeka veliki derbi na Anfieldu protiv Liverpoola.

Crveni đavoli sa Old Trafforda u novu sezonu će ući teškim gostovanjem na Goodisonu protiv Evertona, dok će jedan od derbija prvog kola biti susret između Newcastlea i Tottenhama na St. James Parku.

Prvak Evrope Chelsea sa Robertom Di Matteom na klupi sezonu počinje gostujućim susretom kod Wigana, a još jedan učesnik Lige prvaka Arsenal na svom Emiratesu će ugostiti Sunderland.

Novi menadžer Liverpoola Brandan Rodgers svoj debi na klupi Redsa imaće na gostovanju kod West Bromwich Albiona, a njegov nasljednik na klupi Swansea Michael Laudrup karijeru na Ostrvu započinje u Londonu kod Queens Park Rangersa.

Povratak u Premiership West Ham će otvoriti domaćim susretom protiv Aston Ville, a prvak Championshipa u prošloj sezoni Reading povratak u društvo najboljih obilježiće protiv Stoke Cityja našeg Asmira Begovića.

U konačnici prvo kolo Premiershipa zaključiće utakmicum Fulham i Norwich.

Gradski rivali iz Manchestera prvi susret će odigrati 8. decembra 2012. godine,a potom i 6. aprila 2013. godine.
Najveći derbi engleske Premier lige između Liverpoola i Manchester Uniteda odigraće se 22. septembra 2012. godine u Liverpoolu, a potom 12. januara 2013. u Manchesteru.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.