City peticom častio Villu, WBA srušio Chelsea

Premier liga, 12. kolo

City peticom častio Villu, WBA srušio Chelsea

M. Šljivak

Manchester City je na Ettihadu  u susretu 12. kola engleske Premier lige ugostio Aston Villu, a na kraju su Građani slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 5:0.

Hart je u prvih 20 minuta u dva navrata spašavao Građane. Prvo je "izvadio" City nakon greške Kompanyja, da bi potom  fenomenalno odbranio šut Bentekea. Građani su imali nekoliko pokušaja prema golu Ville, ali su tek u 43. minuti stigli do vodstva, nakon što je David Silva nakon velike gužve sa dva metra pospremio loptu u mrežu. U 54. minuti Aguero je povećao prednost Građana na 2:0, nakon sumnjivo dosuđenog penala. Novi penal je viđen u 65. minuti, kada Tevez preuzima odgovornost, te pogađa za 4:0.  Aguero je tri minute kasnije svojim drugim golom povećao na ubjedljivih 4:0.  Edin Džeko je u igru ušao u 69. minuti, a pet minuta kasnije je započeo akciju koju je završio Carlos Tevez za ubjedlivih i konačnih 5:0.

Jedan od derbija kola igran je u Birminghamu gdje je WBA savladao Chelsea sa 2:1.

WBA je poveo u 10. minuti. Odličnu akciju i centaršut Morrisona završio je Shane Long koji je bez većih problema matirao Cecha za vodstvo West Bromwicha od 1:0.  Do poravnanja su Plavci stigli u 39. minuti. kada Hazard koristi ubacivanje Azpilicuete, te glavom poogađa za 1:1.

Šest minuta igre u nastavku bilo je dovoljno West Bromwichu da dođe do novog vodstva. Long je ovaj put centrirao, a Peter Odemwingie pogađa ponovo glavom za 2:1. Do kraja se rezultat nije mijenjao te je WBA došao do velika tri boda.

Everton je na gostovanju u Readingu poražen rezultatom 2:1. Do vodstva je tim iz Liverpoola stigao u 10.  minuti preko Stevena Naismitha. Le Fondre je u 51. minuti poravnao na 1:1, a tri boda domaćem timu donio je isti igrač u 79. minuti sa bijele tačke.

Derbi začelja igran je u Londonu gdje je QPR dočekao Southampton, a gosti su upisali veoma važna tri boda slavivši rezultatom 3:1.

Rickie Lambert je u 23. minuti doveo Svece u vodstvo, da bi u 45. minuti Puncheomn povisio na 2:0. QPR je na samom početku drugog poluvremena smanjio na 2:1 golom Juniora Hoiletta u 49. minuti, ali je sve dileme oko pobjednika riješio autogolom Ferdinad u 83. minuti susreta za konačnih 3:1.

Liverpool je na Anfiledu savladao Wigan sa 3:0. Nakon što u prvom poluvremenu golova nije bilo  u nastavku Liverpool stiže do pobjede. Suarez je u 47. minuti pogodio za vodstvo od 1:0, dabi deset minuta kasnije Urugvajac ponovo zatresao mrežu gostiju za vodstvo od 2:0, a  konačan rezultat susreta od 3:0 postavio je Jose Enrique u 66. minuti susreta.

Swansea je osvojio tri boda protiv Newcastlea na St. James Parku rezultatom 2:1. Michu je u 58. minuti pogodio vodstvo za 1:0, da bi na 2:0 povisio De Guzman u 87. minuti.Konačnih 2:1 postavio je Demba Ba u drugoj minuti nadoknade.













Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti