City protiv Tottenhama ovjerava Ligu prvaka?

Najava večerašnje utakmice engleske Premier lige

City protiv Tottenhama ovjerava Ligu prvaka?

Manchester City našeg Edina Džeke večeras će u okviru 36. kola engleske Premier lihe na Eastlandsu dočekati Tottenham, izravnog konkurenta za plasman u Ligu prvaka.

Utakmica je veoma važna za obje ekipe. City je u dosta boljoj poziciji. Nalazi se na četvrom mjestu, koje vodi u Ligu prvaka, sa četiri boda prednosti nad Liverpoolom i šest nad Tottenhamom.

Redsi su sinoć savladali Fulham na Cravenn Cottageu sa 5:2 i tako prestigli Spurse na petoj poziciji. Zbog toga u slučaju poraza u večerašnjoj utakmici, londonskom timu u pitanje dolazi i plasman u Evropsku ligu.

Gledajući tradiciju, ona je na strani Tottenhama. Spursi su slavili u 19 premierligaških utakmica protiv Manchester Cityja. Samo je Arsenal slavio u više navrata protiv Građana (20). U posljednjih 13 utakmica ova dva tima Tottenham je slavio čak jedanaest puta.

Tevez postigao više golova nego sva tri napadača Tottenhama

Osam od 12 posljednjih utakmica završeno je rezultatom 2:1. Zanimljivo je da je Carlos Tevez ove sezone postigao više golova nego zajedno sva tri napadača Spursa. Argentinac je 19 puta tresao mreže dok su Jermain Defoe (4), Peter Crouch (4) i Roman Pavljučenko (8) zajedno isto učinili 16 puta.

Tottenham ulazi u ovu utakmicu u veoma lošoj formi. Pobijedili su samo jednu utakmicu od posljednjih 12 u svim takmičenjima. Tim Harryja Rednkappa remizirao je šest od posljednjih osam utakmica. Arsenal, Chelsea i Manchester City su klubovi koji su pobijedili više gostujućih utakmica od Tottenhama ove sezone.

Roberto Mancini neposredno pred utakmicu odlučit će da li će u tim uvrstiti Carlosa Teveza, a ista situacija je i sa Pablom Zabaletom. U tim Građana nakon povreda vraćaju se Micah Richards i Gareth Bary.

Sa drruge strane Harry Redknapp je u utakmici protiv Blackpoola ostao bez najboljeg igrača Garetha Balea kojeg neće biti do kraja sezone. Od ranije su povrijeđeni Assou-Ekotto, Tom Huddlestone, Alan Hutton, Wilson Palacios, Bongani Khumalo i Jonathan Woodgate. Za ovaj susret upitni su Peter Crouch i Luka Modrić.

Historijska utakmica na Wembleyju


Edin Džeko je prošli susret protiv Evertona počeo od prve minute, ostaje da vidimo da li će se to desiti i večeras. Manchester City bi sa pobjedim u večerašnjem susretu osigurao plasman u Ligu prvaka i mogao mirno odigrati posljednja dva kola. Ipak, u subotu igraju veoma važnu utakmicu u historiji kluba, finale FA kupa protiv Stokea. Da li su misli Manicnijevih izabranika već na Wembleyju?

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.