City za Iniestu nudi 100 miliona eura

Na pomolu novi senzacionalni transfer

City za Iniestu nudi 100 miliona eura

Manchester City se sprema napraviti najveći transfer u istoriji fudbala, nakon što je procurila informacija kako su spremili ponudu od 100 miliona eura za Andresa Iniestu.

Ovo je vijest prva objavila španska Marca, a potom i brojni engleski mediji. Naime, prebogati arapski vlasnici Manchester Citya spremni su srušiti sve rekorde kada je riječ o visini transfera za jednog igrača, kada Barceloni ponude okruglo 100 miliona eura za Andresa Iniestu.

"Iniesta je imao zaista sjajnu sezonu. Mi smo svjesni da je on dijete Barcelone, ali to nikako ne znači da bi Barca odbila ovako izdašnu ponudu", rekao je za Marcu neimenovani direktor Manchester Citya.

Iniesta ima važeći ugovor sa Barcelonom do 2015. godine, a klub sa Nou Campa bi definitivno mogao razmotriti ponudu od 100 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.