City želi Romin "temelj" - De Rossija
De Rossi napada Dejana Stankovića (Inter - Roma)

City želi Romin "temelj" - De Rossija

Edmir Škorić

Romi će biti teško zadržati veznjaka Daniela De Rossija, kojem ugovor ističe narednog ljeta i kojeg već sada žele mnogi evropski velikani.

Smatra se da su Inter i Juventus ozbiljno zainteresirani za usluge italijanskog reprezentativca, a prema novim izvještajima koje donosi italijanski Sky Sport, u utrku se uključio i Manchester City našeg reprezentativca Edina Džeke.

Naime, Građani su spremni ponuditi De Rossiju devet miliona eura godišnju platu, što je pet miliona više od njegove trenutne zarade po ugovoru s Rimljanima.

Prošle sedmice je predsjednik kluba Tomas Di Benedetto kazao kako će učiniti sve da zadrži De Rossija, a jučer ga je novopoečeni Romin trener Luis Enrique nazvao "temeljom" za uspjeh.

Bogati vlasnici Cityja dosad su doveli skoro svakog igrača kojeg su željeli, i doista je teško vjerovati da Roma može zadržati De Rossija. Osim, naravno, ako igrač ne želi preći na Eastlands. Na Olimpicu De Rossija smatraju nasljednikom Francesca Tottija, a hoće li to i postati, pokazat će vrijeme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti