Cityjevi skauti pratili u srijedu Gaitana

Cityjevi skauti pratili u srijedu Gaitana

Edmir Škorić

Prema medijskim izvještajima iz Portugala, engleski nogometni klub Manchester City zainteresiran je za  Nicolasa Gaitana, krilnog nogometaša lisabonske Benfice.

Portugalski internetski portal Record.pt izvijestio je kako su skauti trenutnog lidera Premier lige pratili Argentinca u 2:0 pobjedi Benfice nad Santa Clarom u srijedu u Liga kupu.

Nakon impresivnih nastupa u dresu portugalskog kluba, Gaitan se sve više povezuje s velikim evropskim klubovima.

Navodno je i Cityjev gradski rival, United, zagrijan za 23-godišnjaka, čije kvalitete dobro poznaje menadžer Crvenih vragova Sir Alex Ferguson.

Gaitan je od ljeta 2010. član Benfice, a za Argentinu je ranije upisao šest nastupa. Rođen je u San Martinu 23. februara 1988. godine.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.