Čivić: Možemo izaći iz krize, kao uvijek
Čivić na okupljanju juniorske reprezentacije BiH u Visokom

Optimizam u redovima Slobode

Čivić: Možemo izaći iz krize, kao uvijek

Sloboda je deklasirana na Tušnju od Olimpica u jučerašnjoj utakmici osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Poslije debakla Tuzlaka šef stručnog štaba Ibrahim Crnkić podnio je ostavku.

Unatoč velikoj krizi, u tuzlanskom klubu još uvijek ima optimizma. Muharem Čivić, 18-godišnji nogometaš Slobode, ističe da bi tim sa Tušnja mogao ubrzo izaći iz krize i naći se na vrhu tabele.

"Problem je bio u nama. Previše smo se opustili i nismo razmišljali da nam se ovo može desiti. Krenuli smo loše u utakmicu i Olimpic je to iskoristio na najbolji mogući način. Primili smo tri brza pogotka i to je presudilo", rekao je Čivić za SportSport.ba, te dodao:

"Mislim da Sloboda može izaći iz krize, kao što je uvijek i izlazila. Sa velikim brojem iskusnih igrača kao što su Zoletić, Jogunčić, Jahić, Nikolić, Mujkić... ubrzo se možemo naći na vrhu tabele".

Ibrahim Crnkić je preuzeo odgovornost za poraz i podnio je ostavku. Najozbiljniji kandidat za njegovog nasljednika je Darko Vojvodić, koji je u Premijer ligi vodio Drinu iz Zvornika.

"Možda i može ostavka trenera Crnkića negativno djelovati na ekipu, ali mislim da neće. Crnkić je dobar trener i zaista mi je žao zbog njegove ostavke", dodao je Čivić za kraj razgovora.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.