Clattenburg je Mikela nazvao majmunom

Profesionalni čitači s usana tvrde

Clattenburg je Mikela nazvao majmunom

Adnan Beganović

Velika prašinu podigao je Mark Clattenburg, glavni sudija derbija 9. kola Premiershipa između Chelseaja i Manchester Uniteda (2:3).

Naime, Clattenburg je svojim suđenjem uništio jedan od najvećih otočkih derbija, no u krupnom planu nije njegovo katastrofalno suđenje, već ponašanje.

Prema navodima igrača Chelseaja pomenuti sudija ih je vrijeđao, a najgore je prošao Obi Mikel, kojeg je Clattenburg navodno rasistički vrijeđao.

Engleski fudbalski savez potvrdio je da je otvorena istraga protiv Clattenburga, a tamošnji mediji su angažovali profesionalne čitače s usana ,a isti su jednoglasno nakon pregledavanja spornih snimki utvrdili da je Clattenburg nazvao Mikela majmunom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.