Predsjednik Lazija ponizio Srbina kao niko: "Zvao me na telefon i molio, svi znate zašto ide tamo"

SMS odlučio gdje nastavlja karijeru

Predsjednik Lazija ponizio Srbina kao niko: "Zvao me na telefon i molio, svi znate zašto ide tamo"

Endin Čaušević

Srbijanski reprezentativac Sergej Milinković-Savić prema svemu sudeći karijeru će nastaviti u Saudijskoj Arabiji gdje će potpisati za Al Hilal i nakon osam godina napustiti Lazio. Takva odluka nije baš najbolje "sjela" predsjedniku rimskog kluba Claudiju Lotitu koji otkrio kakav poziv je dobio od igrača iz Srbije.

Milinković-Savić je u Lazio stigao još na ljeto 2015. godine iz Genka za 12 miliona eura, te se pokazao kao jedan od najboljih transfera rimskog kluba u posljednjih nekoliko decenija.

Tokom prethodnih godina špekulisalo se da će ovaj 28-godišnjak napraviti transfer karijere i potpisati za nekog od evropskih velikana, te da će Lazio njegovom prodajom zaraditi preko 100 miliona eura, ali jasno je da od takvog scenarija nema ništa.

Milinković-Savić je odlučio očito da je vrijeme da napusti Lazio i povezivao se uveliko s odlaskom u Manchester United i Juventus, a ovi klubovi bili su spremni da plate za njega oko 30 miliona eura.

S obzirom da ima ugovor na godinu dana to je itekako solidna suma novca, no popularni SMS se predomislio. Ni on ne može da odoli milionima iz Saudijske Arabije, te je na korak od potpisa za Al Hilal.

Oglasi

Milinković-Savić će s Al Hilalom potpisati trogodišnji ugovor i godišnje će zarađivati preko 20 miliona eura što je daleko više od onoga što su mu nudili Juventus i United.

Odlazak srbijanskog veznjaka potvrdio je i predsjednik Lazija koji je izjavio da ga je Milinković-Savić nazvao na telefon i molio ga da prihvati ponudu Al Hilala, a očito je da Lotitu nije baš drago što na takav način nakon osam godina napušta rimski klub.

"Ako neko želi da ide u Saudijsku Arabiju glavni i jedini razlog je novac i to je svakome jasno. Šta da uradimo ako neko toliko želi da ide iz kluba? Imam s njim dobar odnos i na kraju je on taj koji odlučuje. Nazvao me na telefon i molio da ga pustim i da prihvatimo tu ponudu. Uzet će ogroman novac i zbog toga i ide tamo", rekao je Lotito.

Lazio će zaraditi prodajom SMS-a oko 40 miliona eura što je odlična suma novca, ali očito da Lotitu nije baš drago što je odlučio da ide u Saudijsku Arabiju jer vjeruje da je to pogrešan korak.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"U najboljim je godinama, mogao je da bira za kojeg velikana da potpiše, a on ide u Saudijsku Arabiju", dodao je predsjednik Lazija.

Milinković-Savić je u dresu Lazija u prethodnih osam godina odigrao je čak 341 utakmicu, zabio je 69 golova i upisao 59 asistencija.

Top Komentari

user1647539682
Steta jbg ovaj ne moze rec idem tamo jer sam musliman kad je srbce....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije