Clemente novi trener Valladolida

Clemente novi trener Valladolida

Edmir Škorić

Javier Clemente, bivši španski selektor, imenovan je za novog trenera Valladolida. Podsjetimo, Onesimo je jučer dobio otkaz na klupi posljednjeplasiranog tima Primere.

Clemente je sa dosta uspjeha vodio selekciju Španije od 1992. do 1998. godine. 60-godišnji stručnjak je kao trener vodio Athletic Bilbao, Espanyol, Getxo i Real Betis. U julu 2006. godine preuzeo je selekciju Srbije, a njegova avantura na kormilu susjedne nam države završena je nakon neuspješnog kvalifikacionog ciklusa za odlazak na EP 2008. godine.

Valladolid je, dakle, predposljednji tim Primere sa 24 osvojena boda. Onesimo Sanchez je otpušten nakon gostujućeg poraza kod Villarreala (2:0). Onesimo je početkom februara imenovan za trenera, no nije uspio u nastojanju da tim Harisa Medunjanina izvuče sa dna.

Clemente će svoj debi imati već u subotu, kada će Valladolid u derbiju začelja gostovati Tenerifeu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.