Clemente zna kako zaustaviti Barcelonu

Primera Division

Clemente zna kako zaustaviti Barcelonu

Trener Valladolida Javier Clemente izjavio je da ima plan kako da zaustavi Barcelonu u nedjelju u utakmici  u kojoj Barceoni pobjeda znači naslov prvaka, a Valladolid samo pobjeda ostavlja u Primeri.

„U ponjedjeljak sam imao jedan plan, a u utorak već drugi. Kako sedmica bude odmicala sigurno će mi na um pasti nekoliko ideja kako zaustaviti Barcelonu. Kad god nešto mijenjam to znači da vjerujem da je to dobro za tim. Do nedjelje poslijepodne imaću jasnu viziju kako se suprostaviti Barceloni“, kaže Clemente.

„Nikada u karijeri nisam igrao utakmicu koju moram dobiti kako bi izbjegao ispadanje, a posebno ne protivnajboljeg tima na svijetu. Igrao sam preko 600 utakmica, domaćih i evropskih, ali nikada nisam bio u ovakvoj poziciji“, rekao je trener našeg Harisa Medunjanina u Valladolidu.

Javier Clemente se složio sa Zidanom i još mnogim poznatim fudbalerima i trenerima koji su istakli da Španija ove godine ima dva prvaka. Real i Barcelona su ove sezone odigrali sjajno, srušili mnoge rekorde, ali pehar može dobiti samo jedan klub.

„I Real i Barcelona zaslužuju trofej. Osvojiti 98 i 99 bodova znači da zaslužuješ naslov prvaka. Oba tima su slavila u skoro svim utakmicama ove sezone, ali Barcelona je malo ispred jer je dobila oba međusobna duela. Barcelonina igra je malo atraktivnija“, rekao je bivši selektor Španije i Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.