Cleo srušio Vojvodinu

Partizan neokrznut kroz Novi Sad

Cleo srušio Vojvodinu

Adnan Beganović

U derbi susretu 20. kola srbijanske Jelen Super lige u Novom Sadu snage su odmjerili domaća Vojvodina i beogradski Partizan, a nakon 90 minuta više razloga za slavlje imali su "crno - beli", koji su slavili sa 2:1.

Partizan je u Novom sadu poveo već u 3. minuti. Lomić je dobro centrirao, a na pravom mjestu našao se Cleo. Do 30. minute Partizan je imao još nekoliko izglednih prilika, a onda je u zadnjih 15 minuta prvog poluvremena Vojvodina preuzela inicijativu, te preko Mrđe i Tumbasevića propustila sjajne šanse, da bi u samom finišu prvog dijela Cleo Partizanu donio prednost od 2:0. U 55. minuti popularna Voša preko Đurovskog je smanjila na 1:2, no do kraja susreta nije uspjela izjednačiti. Mladi reprezentativac BiH, Nemanja Bilbija, igrao je od početka za Vojvodinu, no nije se previše istakao.

OFK Beograd na Karaburmi je dočekao Metalac, te nakon sjajnih 90 minuta upisao je pobjedu (3:2). Romantičari s Karaburme poveli su u 2. minuti susreta preko Milića, da bi Metalac u 25. preko Perića poravnao na 1:1, a samo 7 minuta kasije i poveo golom Rakočevića. Međutim, OFK Beograd se nije predavao i u posljednjih 15 minuta došao je do preokreta. Prvo je Rakočević autogolom u 75. minuti stvari vratio na početak, a pobjedu Romantičarima sa Karaburme donio je Injac 5 minuta kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.