Clichy potpisao za  Manchester City

Francuz potpisao na četiri godine

Clichy potpisao za Manchester City

Edmir Škorić

Jutros je francuski nogometni reprezentativac Gael Cliyh stigao na ljekarske preglede u Manchester City, a prije nekoliko trenutaka potpisao je ugovor na četiri godine sa novim klubom.

Clichyju je ovo bila posljednja godina ugovora sa Topnicima, a menadžeru Arseneu Wengeru već ranije je otkrio da ne namjerava produžiti saradnju.

24-godišnjak je u Manchester, na Eastlands, stigao u ponedjeljak ujutro, da bi prije nekoliko trenutakap otpisao četverogodišnji ugovor sa Građanima.

Smatra se da će za bivšeg nogometaša Cannesa Arsenal inkasirati osam miliona funti.

Clichy je za Arsenal odigrao 264 utakmice, te je četvrti Arsenalov nogometaš koji je prešao u City.

"Stvarno sam sretan što sam stigao u ovako veliki klub. Nadam se da ću pridodati svojom kvalitetom, jer mi već imamo fantastučnu momčad, koja će vjerujem biti sve bolja. Ne mogu dočekati početak seone, i mislim da je sve moguće sa ovom momčadi", kazao je Clichy.

Posljednjih osam sezona proveo je u sjevernom Londonu.

"Iza mene je osam sjajnih godina u Arsenalu, gdje imam jako mnogo prijatelja. Imam toliko velikih uspomena iz mog vremena na Highburyju i Emiratesu. Želio bih se zahvaliti svima u Arsenalu, za svu potporu i prijateljstvo. Također veliko hvala svim navijačima Arsenala, koji su uvijek bili dobri prema meni", dodao je Francuz.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti