Clovis se još nije priključio pripremama

Ko "gura" Kamerunca u Čelik?

Clovis se još nije priključio pripremama

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika odradili su i drugu fazu priprema, gdje su u 10-tak dana u hrvatskom Rovinju odigrali tri pripremne utakmice. Zeničani će do početka prvenstva trenirati u Zenici, a do utakmice sa Sarajevom odigrat će još dvije utakmice.

Već smo pisali da su crno-crvene pojačali Fenan Salčinović, Petar Bašić, te najnovije pojačanje Mehmedalija Čović. Ono što svakako niko u i oko kluba ne zna, kada će i da li će se pripremama kluba priključiti Nglame Clovis, 22-godišnji Kamerunac, koji se navodno nalazi u Njemačkoj, te ne može da sredi sve papire oko ulaska u Bosnu i Hercegovinu.

Veoma je interesantno, da trener Nizah Hukić ne računa na ovog igrača što je već izjavio u jednom razgovoru za naš portal, dok rukovodstvo kluba želi da se ovaj igrač priključi treninzima i bori za svoje mjesto u timu. Svakako čudna situacija, kada se zna da prvenstvo počinje za dvije sedmice, a Kamerunac nije odradio niti jedan trening s ekipom. Postavlja se pitanje ko gura Clovisa u klubu?

Odgovor sigurno nećemo pronaći u klubu, ali svakako da slučaj možemo povezati s tim da Clovisa zastupa agencija koju vode Sead Sušić i Darko Smoljanin, koji u Čeliku imaju još jednog igrača stopera Seada Jakupovića.

Interesantno je da se nigdje ne može pronaći podatak, kada je Clovis odigrao posljednju utakmicu i za koji klub. Navodno ovaj igrač ima 22- godine i igrao je za omladinsku reprezentaciju Kameruna, te je iz Njemačke prošle sezone stigao u Čelik. Kako nije mogao srediti papire nije ni nastupao za Čelik, a evo ponovo su se pojavili problemi oko njegovog ulaska u državu.

Ono što je sigurno da neće biti pošteno ako se kojim čudom Clovis pojavi u Zenici, te preuzme mjesto u timu nekom od igrača, koji su od početka priprema prosuli mnogo znoja i truda, kako bi se nametnuli treneru, a u krajnjem slučaju da li je uopšte potrebno angažovati Clovisa kada Hukić u napadau ima nekoliko opcija (Mešanović, Alispahić, Ribić, Popović, Salčinović).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sve u svemu, doista nevjerovatna situacije, a Uprava kluba već je pokazala koliko "brine" za narednu sezonu tako što su sa Čovićem, Salčinovićem i Bašićem potpisali tromjesečne ugovore.

Možda su mišljenja da sljedeću sezonu neće upravljati klubom, pa sada žele da spase svoje glave, pokušavajući da "zamažu" oči navijačima pričama o ambicijama u Kupu. Svi u Zenici znaju da Čelik ne može u Evropu jer ne može dobiti licencu za ovo takmičenje, a ruku na srce teško su Zeničani dobili licencu za Premijer ligu u ovoj sezoni.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.