Cluj i Celtic potvrdili plasman u Ligu prvaka

Liga prvaka

Cluj i Celtic potvrdili plasman u Ligu prvaka

Midhat Šljivak

Ekipe Cluja i Celtica ostvarile su plasman u grupnu fazu Lige prvaka nakon što su večeras na svojim terenima uspjele odbraniti prednost stečenu u prvim susretima protiv Basela odnosno Helsingborga.

Cluj je u uzvratnom susretu savladao Basel sa 1:0, te su sa ukupnih 3:1 prošli u grupnu fazu Lige prvaka.

Domaćin vodio od 20. minute susreta. Odličan centaršut Valentea sa lijeve strane u pogodak je pretvorio Pantelis Kapetanos za veliku prednost rumunskog tima. Veliku priliku za poravnanje Basel je imao u finišu prvog poluvremena kada je dosuđen penal, ali je Alexander Frei promašio.

Moglo je u drugom poluvremenu biti golova na obje strane, a naročito je opasno bilo pred golom gostiju, no do kraja promjene rezultata nije bilo.


szólj hozzá: Cluj 1-0 Basel

 Celtic je nakon sigurnih 2:0 u prvom susretu i na svom terenu savladao švedski Helsingborg sa 2:0.

U uzvratu Celtic je do prednosti stigao nakon pola sata igre kada nakon nekoliko traljavih šuteva loptu u mrežu gostiju šalje Hooper, a sudija priznaje gol iako je fudbaler Celtica bio u debelom ofsajdu.

Konačnih 2:0 postavio je Wanyama u 88. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.