Cluj prvak Rumunije, Bakina Alba ispala

Okončano prvenstvo Rumunije

Cluj prvak Rumunije, Bakina Alba ispala

E. Škorić

CFR Cluj novi je prvak Rumunije. Cluj je u posljednjem (34.) kolu rumunskog šampionata kao gost savladao Ceahlaul i tako na kraju završio sa tri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Unireuu Urziceni.

CFR Cluj novi je prvak Rumunije. Cluj je u posljednjem (34.) kolu rumunskog šampionata kao gost savladao Ceahlaul i tako na kraju završio sa tri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Unireuu Urziceni. Za Cluj je ovo drugi historijski naslov prvaka države. Podsjetimo da su prvi osvojili prije dvije sezone.

Cluju je bio dovoljan i jedan bod u posljednjem kolu prvensva Rumunije, no, da ne bi strepili, kao gosti su savladali Ceahlaul rezultatom 4:2.

Prošlogodišnji prvak Rumunije, Unirea Urziceni, prvenstvo je završila na drugom mejstu sa tri boda manje. I Unireaa je u zadnjem kolu došla do pobjede i to na gostovanju kod Politechnice (1:2).

Mjesto u Evropi osigurali su još Dinamo Bukurešt, Steaua iz Bukurešta i Temišvar. Svi pomenuti će doigravati za Evropsku ligu, dok je vodeći Cluj osigurao Ligu prvaka, a Vaslui dodatne kvalifikacije za najelitnije klupsko takmičenje. Iz lige su ispali Panudrii, Politechnica, Ceahlaul i Unirea Alba Iulia, koju sa klupe vodi nekadašnji bh. selektor, Blaž Slišković.

Prvenstvo Rumunije, 34. kolo:

Ceahlaul - CFR Cluj 2:4
Alba Iulia - Pandurii 0:1
CSM Ploiesti - Gaz Metan 0_0
Curtea Arges  - Steaua B. 0:2
Temišvar - Brasov 1:2
Poli Iasi - Unirea U. 1:2
Rapid B. - G. Bistrita 2:1
U. Craiova - Otelul 3:0
Vaslui - Dinamo Buk. 2:0

Poredak:
Cluj 69, Unirea 66, Vaslui 62, Steaua B. 62, Timešvar 59, Dinamo Buk. 53, Rapid Buk. 52, Otelul Galati 50, Brasov 46, Gaz Metan 42, Gloria Bistrita 41, Universitatea Craiova 36, Astar Ploiesti 36, International 36, Panduri 34, Politechnica 31, Ceahlaul 28, Unirea 26.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.