Cocalić: Moram misliti na budućnost

Željo i Cocalić bez dogovora

Cocalić: Moram misliti na budućnost

A. Beganović

Jedan od najboljih fudbalera Željezničara u posljednje vrijeme, Edin Cocalić, i klub nisu se uspjeli dogovoriti oko novog ugovora tako da ovaj fudbaler u narednom periodu neće konkurisati za prvu momčad.

Naime, Cocaliću u januaru ističe ugovor, a kako se klub i igrač nisu dogovorili oko produženja saradnje, trener tima s Grbavice, Amar Osim, odlučio je da u narednom periodu ne računa na usluge ovog fudbalera.

„Meni ističe ugovor na kraju ove polusezone. Klub mi je ponudio novi na koji nisam pristao jer imam nekih inostranih ponuda kojima, ako se realizuju, mogu osigurati svoju životnu egzistenciju“, rekao je Edin Cocalić za naš portal te dodao:

„Meni je stvarno žao što se sve ovako odigralo ali ja doista moram misliti na svoju budućnost. Svaki igrač želi napraviti inostrani angažman, pa tako i ja. Klub je odlučio da ne igram do kraja polusezone i ja poštujem te odluke. Momčad danas putuje u Modriču, a ja ću imati trening sa igračima koji nisu u kadru za susret u Modriči. Imam ugovor do kraja ove polusezone i prema tome sve odluke kluba za mene su svetinja. Ponavljam, jako mi je žao jer ja sam u ovom klubu doživio najlijepše trenutke u karijeri, Željezničar mi je dao mnogo, ali mislim da sam i ja klubu dao dosta toga“.

Kontaktirali smo i šefa struke kluba sa Grbavice, Amara Osima, koji je za SportSport.ba rekao:

„Nema tu mnogo priče, Cocaliću je ponuđen novi ugovor koji on nije prihvatio, a kako mu za dva mjeseca ističe sadašnji, nije korektno da zauzima poziciju nekome ko sigurno ostaje u Željezničaru. On je punoljetan momak i zna šta je za njega najbolje. Mi štitimo interese kluba, kao što ih svaki klub u Evropi štiti tako da smo donijeli odluku koja je svojstvena svim evropskim klubovima. Pravo da vam kažem volio bih da stvari stoje drugačije, ali iz ove kože ne može se u drugu“.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.