Cocalić: Naravno da se nadam pozivu selektora

Prvotimac Maccabija za SportSport.ba

Cocalić: Naravno da se nadam pozivu selektora

Edmir Škorić

Bh. internacionalac Edin Cocalić odigrao je i drugu utakmicu u dresu svog novog kluba Maccabija iz Haife.

Bivši stoper Željezničara nastupio je ponovo svih 90 minuta i ponovo je njegova momčad ostvarila pobjedu. Maccabi je na svom stadionu s 3:1 savladao Hapoel Be'er Shevu.

"Zaslužili smo svakako tu pobjedu. Svih 90 minuta smo bili bolji, napadali smo i mogli smo postići još poneki gol, ali najvažnije da smo uknjižili nova tri boda. Ovo nam je već druga pobjeda i polako ulazimo u formu", kazao je Cocalić u telefonskom razgovoru za SportSport.ba nekoliko minuta nakon današnje utakmice, a potom još jednom izrazio zadovoljstvo prijemom u novi klub.

"Presretan sam. Nisam ni sam očekivao da će mi ovako biti u Izraelu. Ljudi su korektni, sjajno su me primili i nemam apsolutno nijednog problema. Tu sam svega nekoliko dana, ali klub je tako dobro organiziran i grad je prelijep".

Kao i svaki igrač, i Cocalić se nada da će jednog dana dobiti poziv u nacionalni tim.

"Ljudski je nadati se. To mi je velika želja, ali moram se najprije dokazati. Tek sam došao u novi klub, zasad mi ide dobro i nastavit ću marljivo raditi da jednog dana dobijem povjerenje selektora".

Krajem februara naša nogometna reprezentacija odmjerit će snage s Brazilom u švicarskom St. Gallenu.

"Bit će to jedna zabavna utakmica. Protivnik je ipak jedna od najboljih svjetskih selekcija i mislim da rezultat ne treba biti u prvom planu. Treba se zabaviti, ali naravno i pokušati izboriti što je bolje mogući rezultat".

Bivši igrač grčkog Panioniosa prati i klub u kojem je ponikao, FK Željezničar.

"Pratim koliko mogu. Preko interneta, naravno. U toku sam, uglavnom, oko svega i znam kakvo je stanje. Nadam se da ću u dogledno vrijeme na Grbavici gledati neku utakmicu Želje. Čeka nas gust raspored, prvenstvo, pa play-off i Kup, tako da me do maja sigurno nema u BiH", rekao nam je Cocalić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.