Cocalić: U Maccabiju sam odlično primljen

Prve impresije iz Izraela

Cocalić: U Maccabiju sam odlično primljen

E. Škorić

Bh. nogometaš i bivši član U-21 bh. reprezentacije, Edin Cocalić, potpisao je ugovor na tri i pol godine s izraelskim Maccabijem iz Haife.

Cocalić je prošle nedjelje za Panionis odigrao posljednju utakmicu. Njegov bivši klub slavio je s 1:0 protiv Panaitolikosa, a Cocalić se kao kapiten na spektakularan način oprostio od navijača.No, sada ga čekaju novi izazovi u Izraelu.

"Potpisao sam na tri i pol godine. Za sada  sam prezadovoljan. Odlično sam primljen, klub je vrhunski organiziran i sa odličnim uslovima za treniranje. Gradi se i novi stadion koji bi trebao biti završen sljedeće godine", rekao je Cocalić u razgovoru za SportSport.ba, dodavši:

"U ova prva tri dana naučio sam dosta o klubu. Klub je skoro uvijek bio prvak u zadnjih 10 godina, a ove godine su u maloj krizi, tako da su i ambicije manje - plasman u Evropu. Očekujem, naravno, da budem standardan, no sada mi je najbitnije da se priviknem na novu sredinu i upoznam sa igračima, te da me zdravlje posluži".

"Svi su me stvarno odlično primili, ali ipak najviše vremena provodim s 'našima', Juricom Buljatom i Bojanom Šaranovom", dodao je Cocalić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.