Cocalićev Maccabi ipak igra protiv Vrančićevog Paderborna

Nakon napada na igrače izraelskog tima

Cocalićev Maccabi ipak igra protiv Vrančićevog Paderborna

Nakon što su u prijateljskom duelu između francuskog Lillea i Maccabija iz Haife na teren utrčali navijači sa zastavama Palestine, te napali fudbalere izraelskog tima, austrijske vlasti prvobitno su odlučile otkazati utakmicu koja je bila planirana između Maccabija i novog njemačkog bundesligaša Paderborna.

U austrijskom gradiću gdje se i desio prvobitni incident nisu bili u stanju igračima izraelskog kluba garantovati sigurnost, a ovu informaciju potvrdio je i gradonačelnik Kirchbichla Wilfried Ellinger.

"Nakon problema u prvom susretu nismo u stanju garantirati sigurnost učesnicima", rekao je gradonačelnik mjesta koje ima oko 5.500 stanovnika.

Ipak, priča je dobila potpuni zaokret nakon što se gradonačelnik Leoganga javio, te kazao kako je njegov gradić u potpunosti spreman za oragnizaciju ove prijateljske utakmice, koja je odjednom postala visokorizična. 

"Nakon razgovora sa Ministarstvom unutrašnjih poslova nema dvojbe. Naš stadion stavljamo na raspolaganje za potrebe ove utakmice", rekao je Josef Griessner, gradonačelnik Leoganga.

Tako će u ovom duel snage odmjeriti i dvojica bh. internacionalaca. U dresu Maccabija već nekoliko sezona nastupa Edin Cocalić, dok je prva violina ekipe Paderborna Mario Vrančić, fudbaler koji se sve više spominje kao potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.