Cocaliću 90 minuta u pobjedi nad AEK-om

Grčka Superliga, 8. kolo

Cocaliću 90 minuta u pobjedi nad AEK-om

Edmir Škorić

Danas je odigrano pet susreta 8. kola grčke Superlige, a od naših internacionalaca nastupio je jedino Edin Cocalić.

Cocalićev Panionios ostvario je tek drugu prvenstvenu pobjedu i to protiv favoriziranog AEK-a. Gostima iz Atine presudio je gol Sita Riera iz šeste minute nastavka, no sigurno da je domaćoj ekipi posao dosta olakšao Dadomo koji je zaradio crveni karton u 36. minuti.

Cocalić je odigrao svih 90 minuta u redovima Panioniosa, dok kod AEK-a, zbog povrede, nije nastupio naš reprezentativac Sanel Jahić.

Ni Zlatan Muslimović nije bio u redovima PAOK-a u gostujućem trijumfu kod Egotelisa (1:2). Ergotelis je poveo preko Boudimira u 16. minuti, ali gostima iz Soluna pobjedu donose Salpingidis (35.) i Contreras (90.).

Identičnim rezultatom Asteras je, kao gost, savladao Kerkyru, Panserraikos je minimalno savladao Kavalu, dok golova nije bilo u duelu Iraklisa i Olympiakos Volosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.