Cocaliću 90 minuta u pobjedi Panioniosa

Maksimalan učinak Panathinaikosa kući

Cocaliću 90 minuta u pobjedi Panioniosa

Tri su susreta 11. kola grčke Superlige završena. Panathinaikos je bio ubjedljiv na svom terenu, savladavši ekipi OFI Crete rezultatom 3:1, dok je Panionios našeg Edina Cocalića slavio sa 2:1 protiv Arisa.

Neas Smirnis stadion bio je domaćin ekipama Panioniosa i Arisa. Domaći su slavili rezultatom 2:1, a strijelci su bili Schembri i Kuqi za domaće, te Cesarec za gostujuću ekipu. Edin Cocalić, bh. internacionalac, odigrao je svih 90 minuta u pobjedi domaće ekipe.

Panathinaikos je na svom Spyros Louis stadionu ugostio momčad OFI Crete, isprativši ih sa tri gola u mreži. Zeca je otvorio seriju pogodaka domaćih, svojim golom iz 14. minute. Do kraja poluvremena mreže se nisu više tresle. 

Jedna minuta nastavka bila je dovoljna Cleytonu da udvostruči prednost domaćih. U 58. minuti Željko Kalajdžić bio je precizan sa bijele tačke, za smanjenje prednosti. Sebastian Leto je također pogodio sa kreča, za konačnih 3:1 i veliko slavlje na Spyros Louis stadionu. 

Panati je ovo bila četrvta uzastopna pobjeda na domaćem terenu, te još uvijek imaju stopostotan učinak. Domaći su ovom pobjedom također preuzeli i prvo mjesto na ligaškoj tabeli.

Levadiakos je na svom terenu dočekao momčad Dramasa, slavivši sa 1:0. Jedini strijelac bio je Vasiliou u 55. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.