Čolaković:Ako je istina,Ćiro je nekorektan
Predsjednik Saveza: Sulejman Čolaković

Sutra sjednica IO N/FSBiH

Čolaković:Ako je istina,Ćiro je nekorektan

Za sutra zakazana sjednica Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine mogla bi biti odlučujuća, što se tiče budućnosti selektora A nacionalnog tima.

Još uvijek aktuelni selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević potpisao je "pismo namjere" (svojevrstan predugovor) sa kineskom ekipom Shanghai Shenhua, iako ima važeći ugovor sa N/FSBiH do juna naredne godine.

Ćiro je ovim pogazio po ko zna koji put svoju riječ, nakon što je jučer čak u dva navrata u razgovoru za SportSport.ba demantovao da je išta potpisano sa Kinezima.

"Ukoliko je zaista istina da je Blažević to potpisao sa kineskom ekipom, moram reći da je to onda veoma nekorektan potez sa njegove strane i prema Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine, ali i ovoj državi", kaže u razgovoru za SportSport.ba predsjednik N/FSBiH Sulejman Čolaković.

Blažević još uvijek ima važeći ugovor sa Savezom do juna naredne godine. Da li je smio, prema važećem ugovoru, išta potpisati sa drugim klubom?

"Jeste, što se tiče pravne strane. Ali, što se moralne strane tiče... Ja nikad ne bih potpisao drugi ugovor preko važećeg. Ne bih moralno mogao", dodao je Čolaković.

Više o stavu Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine prema selektoru Miroslavu Blaževiću trebalo bi se znati nakon sutrašnje sjednice Izvršnog odbora, na kojoj će se, kako saznajemo, Savez očitovati i o gorućem pitanju presude generalnom sekretaru Munibu Ušanoviću i sekretaru za finansije Miodragu Kurešu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.