Coleman: Nikada nećemo zaboraviti Garyja Speeda

Na današnji dan prije godinu dana umro je Gary Speed

Coleman: Nikada nećemo zaboraviti Garyja Speeda

Selektor Velsa Chris Coleman izjavio je da Gary Speed neće nikada biti zaboravljen, uoči godišnjice smrti ovoga, nekada velikog igrača. 

Speed je umro prije godinu dana. Nađen je obješen, a iza sebe je ostavio ženu i dvoje djece. Speed je prvi igrač koji je odigrao 500 utakmica u Premiershipu, a u krarijeri je nosio dresove, Leedsa, Evertona, Newcastlea i Boltona. U zadnjoj sezoni prije nastanka Premiershipa, Speed je sa Leedsom bio prvak Engleske. 

 

"Zaboravite fudbal, Gary je bio odličan čovjek, druga klasa. Bio sam sretan što sam ga poznavao toliko godina. Zaista mi nedostaje, mnogo mi nedostaje i uvijek će biti tako. Ne mogu da vjerujem da je prošla godina dana. Nikada se neću pomiriti sa tim. Probate se nositi sa takvim stvarima, ali nikada ne možete zaboraviti nekoga kao što je Gary," rekao je Chris Coleman selektor Velsa.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.